Što čini kremu za sunčanje sigurnom za koralje?

1.jpg

Sumnja se da određeni UV filtri iz krema za sunčanje oštećuju koraljne grebene ili čak uzrokuju njihovu smrt. Oni dopiru do oceana preko naših tijela i mogu oduzeti veličanstvenu boju od koralja - to je također poznato i kao izbjeljivanje koralja. Pročitajte ovdje zašto je koraljni greben posebno vrijedan zaštite i kako možete učinkovito pridonijeti.

Krema za sunčanje prilagođena koraljima pomaže u očuvanju koraljnih grebena. Koraljni grebeni ne samo da obogaćuju podvodni svijet svojim svijetlim bojama, u njima se nalazi i ogromna raznolikost vrsta. Oni također pomažu u zaštiti obale razbijanjem valova i sprječavanjem da vodene mase pogađaju kopno. Zato je posebno važno zaštititi koralje naših svjetskih oceana.

Krema za sunčanje pogodna za koralje trebala bi biti biorazgradiva ili ne bi trebala sadržavati UV filtre oktinoksat (INCI: etilheksil metoksicinnamat) i oksibenzon (INCI: benzofenon-3). Ako je vaša krema za sunčanje bez oktinoksata i oksibenzona, možete pomoći u zaštiti koralja u našim svjetskim oceanima.

Kao odgovor na potencijalni rizik zaštite koraljnih grebena od krema za sunčanje, Havaji su donijeli poseban zakon - Zakon o havajskim grebenima, prema kojem je od 2021. zabranjena prodaja krema za sunčanje koje sadrže oksibenzon i oktinoksat.

Ladival® kontinuirano prati znanstvenu analizu potencijalno problematičnih sastojaka kako bi se potrošaču pružila najbolja moguća zaštita i na taj način zaštitila okoliš. Izbacivanjem UV filtera kao što su oktinoksat i oksibenzon, Ladival® kreme za sunčanje nježane su prema koži i prema prirodi.

Odgovori na pitanja koja bi Vas mogla zanimati

Koliko dugo je krema za sunčanje učinkovita?

Krema se može djelomično obrisati odjećom ili se njena učinkovitost može smanjiti znojenjem, pranje...

Što su fotoliaza i liposomi te kako djeluje Ladival Akut Fluid nakon sunčanja?

adival Akut Fluid je zaštitni dermatološki proizvod s aktivnim liposomima koji sadrže enzime dobive...

Koja krema za sunčanje se preporučuje kod neurodermatitisa?

Neurodermatitis je upalna bolest kože povezana sa stvaranjem naslaga prištića na koži i upornim svr...