O Ladivalu

Za našu kožu ništa nije važnije od pouzdane zaštite od sunca - jer ništa nije vrijednije zdrave kože.  

Sa više od 30 godina iskustva, Ladival® je razvio čiste dermo-kozmetičke formule, bez umjetnih sredstava i bez nepotrebne kemije, nudi sveobuhvatan asortiman kozmetike za zaštitu od sunca za svaki tip kože. Ladival® proizvodi jedni su od najprodavanijih proizvoda za zaštitu od sunca u njemačkim ljekarnama već duže vrijeme.

Jedinstvena formulacija krema za sunčanje jamči pouzdanu zaštitu od oštećenja stanica kože i prijevremenog starenja kože uzrokovanog suncem. Visoko učinkoviti UV-A i UV-B filtri nadopunjuju kompleks antioksidansa za zaštitu od infracrvenog A zračenja (IR-A). Ovo je takozvana trostruka zaštita od UV-A, UV-B i IR-A zračenja.

Nakon 3 godine istraživanja, Institut za zaštitu okoliša na Sveučilištu u Dusseldorfu, u suradnji sa njemačkom farmaceutskom kompanijom STADA , uspio je identificirati one antioksidante koji nas štite od štetnih učinaka infracrvenog  A zračenja. Istraživački institut pokazao je in vivo studijama da je formulacija proizvoda Ladival® učinkovita u smanjenju uništavanja kolagena. Svi Ladival ® proizvodi za sunčanje jamče potpunu zaštitu od UV-A, UV-B i IR-A zračenja, učinkovito sprječavaju prerano starenje, gubitak čvrstoće, gubitak elastičnosti kože, pojavu bora mrlje i mrlje i druge štetne učinke na kožu te su izrazito vodootporni.

Zahvaljujući činjenici da Ladival® proizvodi ne sadrže umjetne boje, parfeme, parabene ili emulgatore polietilen glikola, naša posebna formula ispunjava najstrože dermatološke standarde na tržištu sa sredstvima za zaštitu od sunca.

Posljednje, ali ne najmanje bitno, Ladival® proizvodi su ekološki prihvatljivi i udovoljavaju zahtjevima Havajskog zakona o zaštiti koralnog grebena * . Havajski zakon zabranjuje prodaju krema za sunčanje koje sadrže dva filtra: oksibenzon i oktinoksat, a na snazi je od siječnja 2021. godine. Ove tvari ugrožavaju koraljne grebene sprečavanjem rasta koralja i doprinose njihovom izbjeljivanju.

Ladival ® proizvodi ne sadrže čestice mikroplastike. U medijima je sve više izvještaja o onečišćenju oceana plastikom i plastičnim česticama, ili takozvanom mikroplastikom. Kao proizvođač kozmetike odgovorni smo za to da proizvodi koji se nude kupcima budu sigurni i za ljude i za okoliš.